Balayı Konsepti Hakkında Bilgiler

 

Balayı Nedir? Honeymoon Ne Demek?

Türkçe de ‘balayı’ olarak adlandırılan bu kelimenin İngilizcesi ‘honeymoon’ olarak geçer ve bu anlamlı kelime, genellikle nikahtan veya düğünde birkaç gün sonra çiftlerin tercih ettiği tatile verilen bir isim. Çiftlerin hem nikah telaşını hem düğün stresini üzerlerinden atmaları hem de dinlenebilmeleri adına romantik bir tatil yapmak adına tercih ettiği bu özel dönem için hazırlanmış birçok balayı oteli de ülkemizde hizmet veriyor.

 

Balayı konsepti kaç ay geçerli?

Balayı tatili genellikle çiftlerin düğün ya da nikahlarının hemen ardından başlar, ancak süre olarak ne kadar geçerli olduğu çiftlerin tercihine bağlı olarak değişir diyebiliriz.

 

Balayı dinen uygun mu?

Muhafazakar çiftlerin en çok merak ettiği soru olan ‘balayı dinen uygun mu’ sorusunun cevabı ise; evet. Dinen çiftlerin balayına çıkmasında herhangi bir uygunsuzluk bulunmuyor. Hatta dilerseniz muhafazakar çiftler için hazırlamış olduğumuz ‘Muhafazakar Balayı İçin Öneriler: Muhafazakar Balayı Otelleri ve Daha Fazlası’ adlı bilgi dolu içeriğimizde göz atabilirsiniz.

 

Evlendikten kaç gün sonra balayına gidilir?

Balayı tatiline çiftler genellikle nikahtan veya düğünden bir gün ya da iki gün sonra çıkmayı tercih ediyor. Evlilik akdinden sonra gidilen ve yaklaşık bir ya da iki hafta kadar süren bir tatil olarak karşımıza çıkıyor, balayı tatili. Genellikle düğünden hemen sonrasındaki günlere planlanan balayı tatili aynı zamanda, yeni evli çiftlere bu özel dönemlerinde baş başa vakit geçirmeleri ve sevgilerini hissetmeleri için de harika bir fırsat sunuyor.

 

Balayı tatilinde tercih edilen tesis ya da konaklama yapılacak birim balayı konsepti ile çiftlere özel hazırlanıyor ve onların konforuna sunuluyor. Böylece balayı tatili yeni evli çiftler için unutulmaz bir deneyim halini alıyor.

 

Balayına hangi otele gidilir?

Bu soru da bize çiftler tarafından en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.

 

Balayı tatili için ideal bir otel seçmek, unutulmaz bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir. Balayına gitmek için birçok seçenek bulunsa da Fethiye gibi popüler bir tatil beldesi, romantik bir balayı deneyimi için harika bir seçenek olarak bizlerin dikkatini çekiyor. Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında yer alan muhteşem doğası, turkuaz renkli denizi ve tarihi dokusuyla ün salmış bir destinasyon.

 

Balayında çiftler ne yapıyor?

Fethiye'de balayı oteli olarak tavsiye edebileceğimiz birkaç seçenek mevcuttur. Öncelikle, Likya Yolu üzerinde yer alan Ölüdeniz, muhteşem bir manzaraya sahip olan Belcekız Plajı'na ev sahipliği yapar. Bu bölgede, denize sıfır konumda bulunan lüks balayı otelleri bulunmaktadır. Göz alıcı doğası, sessizliği ve romantik atmosferiyle size unutulmaz bir balayı deneyimi sunabilir.

 

Bir diğer seçenek olarak da Fethiye merkezine yakın konumda bulunan Kayaköy bölgesindeki butik otelleri ve villaları düşünebilirsiniz. Kayaköy, tarihi evleri ve taş sokaklarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Burada konaklayarak, sessiz ve romantik bir ortamda huzurlu bir balayı geçirebilirsiniz.

 

Balayı tatilinde çiftler genellikle değişik etkinliklere katılarak farklı deneyimler yaşamak istiyor. Bu etkinler için Fethiye'de, tekne turlarına katılabilir ve sevdiğinizle birlikte muhteşem manzaralar eşliğinde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Dilerseniz de lüks bir SPA merkezinde rahatlama seanslarına katılabilirsiniz Ayrıca Ölüdeniz'deki Belcekız Plajı'nda da gün boyu güneşlenebilir, denize girebilir ve eşsiz doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Tüm bu etkinliklerin yanında, çiftler genellikle romantik akşam yemekleri sunan restoranları tercih ederken aynı zamanda bölgede şarap tadımı ve gece yürüyüşleri gibi etkinlikler sunan aktivitelere de katılabiliyorlar.

 

Tüm çiftler evliliğin en özel ve en önemli dönemlerinden biri olan balayı tatilinin unutulmaz bir deneyim olmasını ister. Bu yüzden de Fethiye gibi harika bir destinasyonda, romantik balayı otellerinde konaklama yaparak, doğa ve denizin tadını çıkarabilirsiniz ve balayınızı unutulmaz kılabilirsiniz.

 

Editör: Sevgi Özdil Taş