Balayı İçin Fethiye Bölgesinde Yapılacaklar

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında yer alan ve Akdeniz’e kıyısı olan bir tatil beldesi. Balayı çiftleri içinse unutulmaz anılar biriktirebilecekleri romantik bir destinasyon. Fethiye'nin eşsiz doğası, tarihi, kültürel zenginlikleri, romantik atmosferi ve birbirinden güzel plajları, balayı tatilleri için mükemmel bir seçenek sunuyor. Eğer siz de balayınız için Fethiye'yi tercih etmeyi planlıyorsanız; işte balayınızda yapabileceğiniz aktiviteler ve gezilecek yerler hakkında bilmeniz gerekenler:

 

Fethiye'de Balayında Ne Yapılır?

Bu sorunun cevabı olarak sizlere öncelikle Fethiye’de yapılacak aktiviteler listesinden bahsetmek isteriz.

 

Ölüdeniz'de Yüzme: Fethiye'nin en ünlü plajlarından biri olan Ölüdeniz’in ünlü Belcekız Plajı, masmavi denizi ve altın sarısı renge sahip kumsallarıyla göz kamaştırıyor. Burada balayı tatilinizin keyfini çıkarırken, güneşin ve denizin tadını da doyasıya çıkarabilirsiniz. Ayrıca, plaj alanında faaliyet gösteren su sporlarına katılarak heyecan dolu anlar da yaşayabilirsiniz. Dilerseniz de gün boyunca Ölüdeniz’de gökyüzünü süsleyen yamaç paraşütleri ile sizler de Babadağ’dan uçuş yapabilirsiniz.

 

Babadağ'dan Paraşütle Atlama: Eğer adrenalin dolu bir deneyim arıyorsanız, Fethiye'nin simgesi olan ünlü dağı Babadağ'dan uzman bir pilot eşliğinde paraşütle atlayabilirsiniz. Bu etkileyici deneyi size balayınızda unutulmaz bir anı sunacaktır.

 

Kelebekler Vadisi'nde Doğa Yürüyüşü: Fethiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi, romantik bir yürüyüş veya minik bir yüzme molası için mükemmel bir yer. Burada vadinin derinliklerine doğru yapacağınız yürüyüş esnasında binlerce kelebeği gözlemleyebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz sahilinden kalkan gezi tekneleriyle ulaşabilirsiniz. İsterseniz de yine Ölüdeniz sahilinde bulunan deniz taksilerle de bu doğa harikası vadiye gidiş – dönüş ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Saklıkent Kanyonu'nda Macera: Fethiye'nin yakınında yer alan Saklıkent Kanyonu, doğaseverler ve macera arayan çiftler için ideal bir seçenek. Kanyonda yürüyüş yapabilir, bu gibi suda serinleyebilir, nehirde tek kişilik botlarla rafting yapabilir ya da zipline ile heyecanı doruklarda yaşayabilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’na bireysel olarak gidebileceğiniz gibi dilerseniz de Fethiye’den her sabah kalkan Jeep safari turları ile eğlenerek de ulaşabilirsiniz.

 

Balayında Fethiye'de Gezilecek Yerler:

 

Tarihi Kayaköy Köyü: Kayaköy, Fethiye'nin yakınlarında yer alan terk edilmiş Rum evleriyle ünlü bir köy. Buraya geldiğinizde tarihi atmosferin keyfini çıkarabilir, yerel kültürü deneyimleyebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

 

Fethiye Kalesi ve Amintas Kaya Mezarı: Fethiye'nin merkezinde yer alan Fethiye Kalesi, tarihi bir yapı olup muhteşem bir manzaraya da ev sahipliği yapıyor. Sizlerde dilerseniz kalenin eteklerine tırmanabilir ve şehrin panoramik görünümünün keyfini çıkarabilirsiniz. Likyalılara ait bir kaya mezarı olan Amintas Kaya Mezarı şehrin simgesi haline gelmiş bir antik dönem yapısı olup şehre gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği noktalardan biri.

 

Ölüdeniz Tabiat Parkı: Benzersiz bir doğal güzelliğe sahip olan ve bölgeye de adını vermiş olan bu koruma alanı bir lagünden oluşuyor. Bu tabiat parkında yürüyüş yapabilir, lagünün durgun sularında yüzerek serinleyebilir ve muhteşem manzaralar eşliğinde romantik anlar yaşayabilirsiniz.

 

Fethiye'de Akşamları Gezilebilecek Yerler:

 

Fethiye Çarşısı: Fethiye'nin merkezinde yer alan çarşı, akşam saatlerinde hareketli ve canlı bir atmosfere sahip oluyor. Burada alışveriş yapabilir, yöresel lezzetleri deneyebilir ve hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

 

Fethiye Barlar Sokağı: Fethiye'nin gece hayatının nabzının attığı yerlerden biri olan Barlar Sokağı, farklı bar ve gece kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin devam ettiği bu sokakta eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz.

 

Ölüdeniz Sahil Bandı: Akşam saatlerinde oldukça hareketli olan Ölüdeniz, sahil bandında yer alan kafe ve restoranları ile de oldukça cezbedici.

 

Fethiye Aktivite Paketleri:

 

Fethiye'de balayınızı daha da özel kılmak için çeşitli aktivite paketleri mevcuttur. İşte size önerebileceğimiz bölgenin en eğlenceli aktiviteleri;

 

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü: Hem Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını havadan izlemek için hem de heyecan dolu dakikalar yaşamak için bu aktiviteye katılabilirsiniz. Sabah erken saatlerde başlayan uçuşlar akşam üzerine kadar devam ediyor.

 

Tekne Turları: Hem Ölüdeniz sahilinden hem de Fethiye Körfezi'nden kalkan tekne turları eğlenceli bir tur sunuyor konuklarına. Sabah saatlerinde başlayan turlar gün batımında son buluyor. Fethiye 12 adalar tekne turu ise size muhteşem manzaralar eşliğinde romantik bir dinlence de vaddediyor.

 

Yamaç paraşütü ve tekne turlarından sonra bölgede en çok tercih edilen aktiviteler arasında; jeep safari turları, ATV safari, Dalaman Çayı’nda rafting, At safari, tüplü dalış turlarını sayabiliriz. Tüm bu aktivitelerin detaylarını; Fethiye Aktiviteli Balayı Paketleri Hakkında Hap Bilgiler başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

 

Fethiye'de balayında yapabileceğiniz aktiviteler ve gezilecek yerler hakkında bilgi edindikten sonra geriye romantik Fethiye balayı otelleri arasında seçim yapmak kalıyor. Lüks Balayı olarak sizlere balayınıza uygun konaklama seçeneklerini sunarak balayı paketinizi oluşturmanızda yardımcı olduğumuzu da hemen hatırlatalım. Unutulmaz bir balayı için luksbalayı.com’dan bizlere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Editör: Sevgi Özdil Taş